SPECIAL PRICE & SPECIAL DISCOUNT?? HARGA TERMURAH?? Contact Me Now!!!

September 2016 SHAKLEE Promotion: Buy 7 at 6 or 2 Get 5% OFF: ESP & Vit C Buy 4 AT 3: Vita-Lea For Children
For all order inquiries, please contact 0142149010. I'll respond to you shortly and appreciates your patience and support. Tq!

September 3, 2013

Call to The Bar Day :))

Assalamualaikum w.b.t

entry nak cerita pasal call to the bar pada 22/08/2013. dah lepas byk minggu tapi arini baru nak tulis pasal ni sebab bz.hehe! sebab rasa rugi sangat-sangat tak share kat blog ni. Alhamdulillah. akhirnya segala penat lelah belajar dan 9 bulan b'chambering. lulus Ethics Exam, penat lelah ulang alik Kota Bharu-High Court KL untuk filing semua borang b'balas. Ya Allah. hanya Alhamdulillah yang mampu d'ungkapkan sebab rasa sgt2 lega dipermudahkan urusan olehNYA. thanks pada semua mak ayah+bff+syafiq+master+rakan-rakan+cikgu-cikgu+lecturers+senior lawyers dan semua yang banyak membantu sepanjang chambering. tanpa anda semua tak mampu berdiri seperti hari ini. hanya Allah s.w.t yang mampu membalasnya.

Finally. i'm officially a lawyer. dulu even dah sambung profesional degree dan semasa chambering. menjadi lawyer adalah angan-angan walaupun jaraknya hanya selangkah d'hadapan. sebab kejayaan untuk hari ini adalah dengan izin Allah s.w.t. segala pahit manis b'gelar student. menangis dan give up sebab result yang tak seberapa kenangan yang tak akan dilupakan. sampaikan esk nak exam. hari ini tak sentuh buku d'sbb kan give up. walaupun tak sehebat rakan-rakan lain yang dapat join AG. tetap b'syukur mungkin ini jalan t'baik untuk dipilih. melepaskan peluang untuk pergi interview PTD (Pegawai Tadbir dan Diplomatik) serta Pegawai Penguatkuasa adalah keputusan gila yang pernah aku buat. ramai yang kata aku melepaskan peluang depan mata. sebenarnya tak tahu jalan mana harus d'pilih :(

habiskan chambering tanpa merasa bestnye practice rugi sgt2 kot? at least try even setahun kn? belajar sampai habis chambering tapi x try langsung practice amat-amat rugi kan? betul ke? merasa adanya nama dan cop yang b'tulis penguambela & peguamcara adalah impian seorang lawyer. cabaran menjadi seorang lawyer sedang menanti. so b'tabahlah wahai diri :))

berbalik kepada long call or call to the bar d'kelantan lain sikit sbb kat sini ade jamuan boleh dikatakan besar juga. jadi amatlah penat. b'kongsi dan b'korban mengedarkan kad, uruskan majlis seramai 7 org tak akan dilupakan sampai bila-bila. ulang alik pasir puteh-kota bharu setiap hari. OMG! sgt2 penat! tapi berbaloi bila majlis selesai dengan jayanya. thanks untuk semua yang menolong :))

 invitation card :))

congrats :))

after call to the bar by Yang Arif Dato' Azman :))

seven of us. congrats guys!!

with master n his partner. b'tuah dpt jadi sebahagian drp warga Messrs. Syariful & Wan Zul

with Abe We yg byk m'bantu spjg chambering :))

jutaan tahniah utk semua rakan-rakan yang dah call to the bar. dan kepada yang masih lagi chambering. good luck!
post signature


2 cOmment{s}:

wardah said...

Assalamualaikum..salam ziarah!! Jemput ziarah blog saya ;) http://supplementforall.blogspot.com/

Sya_Merpati Putih 88 said...

wah...tahniah..
penat lelah dan segala usaha kamu kini telah berhasil...tahniah sekali lagi.. :)
semoga lebih berjaya di masa depan,,, :)
good luck.. ;)

Post a Comment

thanks ◕‿◕✿

Related Posts with Thumbnails