SPECIAL PRICE & SPECIAL DISCOUNT?? HARGA TERMURAH?? Contact Me Now!!!

September 2016 SHAKLEE Promotion: Buy 7 at 6 or 2 Get 5% OFF: ESP & Vit C Buy 4 AT 3: Vita-Lea For Children
For all order inquiries, please contact 0142149010. I'll respond to you shortly and appreciates your patience and support. Tq!

April 11, 2013

Mitigation #memories

Assalamualaikum dan selamat pagi

semoga Allah permudahkan semua urusan kita harini.In sya Allah :))

inilah fail pink yang ak bawa k'hulu-hilir d'magistrate p.puteh :))

semua chambering student kena siapkan or settle kan legal aid duties before boleh admit to the bar or long call. bukan sikit ye? 14 ok!! haha! time dengar dulu rasa macam nak pengsan. mampu ke nak settle kan semua dalam tempoh 3 bulan after short call? In sya Allah boleh buat. if buat consistent dan every week. 2 kali seminggu. In sya Allah boleh settle. kat kelantan semua wajib buat 10 dock brief dan 4 lagi depends nak buat remand or apa-apa je lah. so nak tak nak memang kena tunggu 3 bulan after short call baru boleh buat mitigation. lain negeri lain legal aids dyrang. depends dekat state bar committee masing-masing. kitaorang d'klate semua dock brief :))

First time buat kak abi yang handle kitaorang suruh datang court k.bharu dulu tengok chambee lain buat mitigation. al-maklumlah ak duduk jauh. p.puteh-k.bharu sejam nak ulang alik dan nak drive jauh-jauh still lagi tak berani. kena b'panas tunggu bas. balik rasa nak demam itu normal. if hari-hari macam tu. pengsan ak. haha! nasib baik kak abi bagi ak buat mitigation dekat magistrate pasir puteh je. jadi tak de lah penat sangat nak ulang-alik. ak pulak k'seorangan d'pasir puteh sbb ak sorang je chambering student kat sini.

mitigation macam biasa debar+cuak tak payah cakaplah sebab first time face to face dengan magistrate. dan ni bukan macam mock trial depan lecturer dh. kena tolong OKT yang betul-betul buat kesalahan. OKT bagi amanah untuk kita tolong buat rayuan. kebanyakan daripada OKT tak tahu langsung untuk buat rayuan. kesian. sebab tu rasa nak tolong sangat dyrang. pikul amanah. dengan anak kecil+wife pregnant+etc buatkan rasa mereka patut d'tolong. tak boleh judge mereka atas kesalahan yang mereka buat. kadang-kadang terlibat d'sebabkan pengaruh rakan dan sebagainya.

interview dyrang d'lokap dan tolong buat rayuan depan magistrate. cuak!! tambah-tambah ak yang pemalu neh.auuuw! 1st day ok. but 2nd day. cuak t'lebey sampaikan ak t'lambat introduce diri. memang kene tegur dengan magistrate. malu!! tutup muke dalam selimut.haha! but i admit that. memang salah ak!. nasib baik muka magistrate ada iras-iras che abe.haha! tak pe lah. tak da kenangan yang memalukan diri sendiri tak best lah kan?haha!

"Dengan Izin Tuan, saya........ Pelatih Dalam Kamar dari Tetuan Syariful & Wan Zul hadir bagi pihak Pusat Bantuan Guaman mewakili OKT dalam kes ini....." :))

sekarang tengah counting 14 YBGK duties. baru buat 6. ada lagi 8?? mak oii. banyak lagi!! sebab magistrate p.puteh b'sidang 2x je seminggu dan sekarang start Mac lepas buat banyak sehari pun d'kira 1. tssskk! nak tak nak. tengah bulan 5 jugak lah baru ak mampu habiskan. pray for me ye? :))

dengan sebahagian geng chambee yang start sekali. 
same-samelah b'tungkus lumus settlekan legal aid duties:))
post signature

0 cOmment{s}:

Post a Comment

thanks ◕‿◕✿

Related Posts with Thumbnails