SPECIAL PRICE & SPECIAL DISCOUNT?? HARGA TERMURAH?? Contact Me Now!!!

September 2016 SHAKLEE Promotion: Buy 7 at 6 or 2 Get 5% OFF: ESP & Vit C Buy 4 AT 3: Vita-Lea For Children
For all order inquiries, please contact 0142149010. I'll respond to you shortly and appreciates your patience and support. Tq!

May 20, 2014

Healing Crisis selepas pengambilan Shaklee??

Asssalamualaikum w.b.t


"Anda rasa semakin teruk setelah mengambil produk Shaklee kami??"


hari ini nak share sedikit perkongsian daripada secret group Shaklee saya Mummy Shaklee (inilah yang saya respect jadi ahli d'bawah susur galur yang hebat. yang telah menjana sehingga 5-6 angka income sebulan.berkongsi dan berbincang..)he!

Ramai diantara customer saya yang membeli dan menggunakan supplements Shaklee bertanya kenapa selepas mengambil vitamin dia berasa lenguh, period tak teratur, dan banyak lagi kemungkinan dan penyebab yang membolehkan semua yang mengalami crisis ini risau.

ye lah. sebelum ambil Shaklee ok je. tapi lepas ambil kenapa macam nie dan macm tu. siapa yang tak risau kan?Jangan RISAU & PANIK. sebenarnya anda telah mengalami HEALING CRISIS. nak tahu lebih lanjut?? jom kita tengok dan baca sedikit perkongsian yang boleh menyebabkan kita berasa selesa dan tahu apa sebenarnya yang kita alami. jom baca!!


 

Q: Apakah yang dimaksudkan dengan krisis penyembuhan? 

A:Ia merupakan satu proses berterusan dalam badan yang mengambil masa untuk membersih dan membina semula sel-sel badan yang telah rosak akibat radikal bebas. Sebahagian dari proses ini akan mula untuk menyingkirkan toksin yang telah sekian lama terkumpul didalam badan sepanjang hidup. Semasa proses penyingkiran toksin, badan anda akan mengalami tanda atau sintom yang membuatkan rasa tidak selesa, dan ia dipanggil sebagai krisis penyembuhan. Dalam perubatan China, penyembuhan terbaik sentiasa didahului dengan krisis penyembuhan.

Q:Mengapakah krisis penyembuhan selalu terjadi selepas mengambil makanan tambahan? 

A:Menurut Professor Yoshio Niwa, seorang pakar dalam nutrisi molekul, apabila kita menambahkan pengambilan nutrien, nutrien itu akan bertindak balas dengan oksigen didalam badan. Dan tindak balas ini akan merangsang organ badan bagi menjalankan proses pembersihan, penyingkiran, menggantikan tisu yang lama dengan tisu yang baru dan lain-lain lagi dengan berkesan. Sebagai contoh, anda akan mengalami ruam pada kulit, lebih banyak pergerakan usus, dan ini merupakan satu tanda bahawa badan sedang menjalani proses menyahtoksin. Bayangkanlah sekiranya badan anda seperti besi paip yang berkarat, dan bila anda meletakkan serbuk anti karat atau pencuci paip, banyak karat yang terhakis akan keluar daripada dinding paip tersebut, dan itu akan menyebabkan anda berasa lebih teruk serta banyak kotoran-kotoran yang terdapat di sekeliling paip itu. Tetapi selepas karat itu disingkirkan, paip tersebut akan menjadi lebih baik dan kembali bersih seperti baru.

Q:Adakah krisis penyembuhan petanda yang baik? 

A:Ya. Krisis penyembuhan merupakan satu petanda yang menunjukkan rawatan atau makanan kesihatan yang diambil benar-benar berkesan. Sesetengah orang akan berfikir yang sintom mereka menjadi semakin teruk, tetapi hakikatnya ia adalah proses penyembuhan semulajadi dan ia ternyata petanda yang sangat baik untuk mendapatkan kesan krisis penyembuhan yang sebenar. Umumnya, krisis penyembuhan hanya berlaku kepada orang yang sihat sepertimana daya tahan mereka masih cukup kuat untuk mendapat tindak balas dari perubahan biologikal semasa proses penyembuhan itu berlaku.

Q:Adakah setiap orang akan mengalami petanda dan sintom yang sama semasa krisis penyembuhan? 

A:Setiap orang adalah berbeza. Sesetengah individu akan mengalami krisis penyembuhan sebaik sahaja mereka mengambil makanan tambahan dan mereka yang lain hanya akan merasai selepas satu atau dua bulan. Kesannya juga berbeza. Lebih banyak toksin di dalam badan, lebih teruk lagi krisis penyembuhannya.

Q:Secara umumnya, berapa lamakah tempoh bagi krisis penyembuhan ini? 

A:Ia sebenarnya bergantung kepada keadaan kesihatan individu tersebut. ia mungkin mengambil masa dalam tempoh 2-3 hari atau mungkin berbulan lamanya. 

Q:Ramai orang bertambah baik selepas mengambil makanan tambahan, tetapi walaupun saya masih mengambil makanan tambahan, saya masih lagi tidak merasai sebarang perubahan, Mengapa?

A: Secara umumnya, selepas 1-2 bulan pengambilan makanan tambahan,anda sepatutnya telah merasai perbezaannya (cth. Tenaga bertambah, pergerakan sistem usus yang lebih baik, dll.) sekiranya tiada sebarang peningkatan, anda berkemungkinan mempunyai masalah seperti:

1.     Tidak mengamalkannya setiap hari
2.     Tidak mengikut dos yang telah di cadangkan
3.     Takut kepada krisis penyembuhan, lalu berhenti dari mengambilnya
4.     Pemakanan yang tidak sempurna serta mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat
5.     Mengalami penyakit kronik yang memerlukan tempoh yang panjang untuk sembuh
6.     Mengalami keadaan yang kronik yang membuat anda hilang keyakinan dalam mana-mana rawatan mahupun makanan tambahan
7.     Mengalami masalah emosi


Tanda-tanda & Penyebab Krisis Pemulihan
 
Memahami Krisis Penyembuhan dan Petanda serta Simptom:

Krisis Penyembuhan Penerangan / Penyebab

  • Sakit kepala yang melampau Tekanan darah tinggi - petanda menyahtoksin
  • Demam, tidak cukup rehat - Meningkatkan metabolisma,merangsang fungsi imunisasi badan
  • Cirit-birit - meningkatkan pergerakan Petanda bagi menyahtoksin, usus, najis berbau, air kencing berbau menghimpunkan bahan buangan dan sisa-sisa dalam usus besar
  • Kembung perut - Sistem penghadaman yang lemah
  • Ruam, kulit gatal, kelemumur, keluar lender - Fungsi hati yang lemah, usus besar yang tidak sihat dan system pembersihan
  • Penghasilan lendir seperti selsema - Fungsi paru-paru yang lemah, keluar kahak kahak juga adalah petanda bagi menyahtoksin
  • Pendarahan Hidung - Mungkin petanda bagi kekurangan darah
  • Rasa sakit pada otot dan sendi - Badan berasid, toksin terkumpul dibahagian yang sakit
  • Peningkatan rasa sakit di sebahagian - Mempercepatkan krisis penyembuhan badan yang bermasalah
  • Tidur yang bermasalah atau terlalu aktif - Sistem saraf yang lemah
  • Kitaran haid yang tidak menentu - Hormon yang tidak seimbang / perubahan waktu kitaran haid, kegatalan penyakit buasir pada alat sulit, penghasilan lendiran yang banyak Lapar, Pening Tekanan darah rendah, anaemia Loya, sembelit, tersedu Sistem hadaman yang lemah - masalah hati
  • Edema (membengkak) Masalah buah pinggang

Ringkasan dalam bentuk jadual:


Rujukan: Dr. Mary Ruth Swope, Columbia Unversity


if ada sesiapa nak try menggunakan SHAKLEE sgt2 dialukan. harga jualan adalah harga jualan semasa. so? apa tunggu lagi? jom berSHAKLEE bersama-sama saya CNOOR :))  
 
kenapa special membeli dengan saya?Let's see:
 
Anda akan mendapat Free Timetable, Guidelines, Consultation & Info daripada saya.



sekian, terima kasih..
anda mempunyai masalah? SHAKLEE dapat membantu anda. apa tunggu lagi? jom!!
SHAKLEE ID - 1034690
CALL/SMS/WHATSAPP - 0142149010 
 EMAIL - asliezan0501@gmail.com
FB: https://www.facebook.com/asliezan (boleh PM untuk sebarang pertanyaan)

atau?sila like page FB: BEAUTY & HEALTH untuk sebarang info/order :))


post signature

0 cOmment{s}:

Post a Comment

thanks ◕‿◕✿

Related Posts with Thumbnails