SPECIAL PRICE & SPECIAL DISCOUNT?? HARGA TERMURAH?? Contact Me Now!!!

September 2016 SHAKLEE Promotion: Buy 7 at 6 or 2 Get 5% OFF: ESP & Vit C Buy 4 AT 3: Vita-Lea For Children
For all order inquiries, please contact 0142149010. I'll respond to you shortly and appreciates your patience and support. Tq!

February 11, 2009

.:Berangan:.

Hari nie aku rasa semacam je.nak kata ok..sememangnya aku x ok.napelah hidup aku nie sentiasa x ok. Balasan dari Allah kot.:( So, utk buatkan aku t’senyum sorang-sorang..aku mulakan dgn membuat angan-angan Mat Jenin..hahaha..nth pe2..x pe lah..at least aku dpt buang sume yg serabut kt kepala aku nie..:)Nak taw aku berangan pe??.
Jom tgk:~




Andai aku ditakdirkan JAHAT
Kalau ditakdirkan aku jadi jahat. Biarlah aku jadi jahat giler..haha..tp x de lah sampai aku nak bunuh org..aku x sampai hati. Uhuw. Kalau dera slow2 sampai mati. Rasanya bez gak..hahaha. Ok lah. Maksud aku biarlah aku pentingkan diri sendiri. X payah nak fikirkan perasaan org lain dan x pyh nk jaga hati org. Org pn belum tentu nak jaga hati kite. Buang masa jer…

Andai aku nie MUSLIMAH SOLEHAH
Kalau boleh, aku nk sembahyang b’jemaah kat masjid 5x sehari and then baca al-quran tiap-tiap kali aku habis solat.aku nak pakai tudung labuh+jubah..huhu.tp, sekarang nie aku sedar aku siapa. Jadi, aku x nak Islam dengan hanya b’topengkan pakaian dan amalan luaran yg org npk aku nie baik. Walhalnya dlm hati..nth pe2..lagi satu, aku nak sebuah KELUARGA BAHAGIA..boleh ke??

Apa yang aku mahukan dari seorang insan yang bergelar SUAMI?
Aku hanya mahukan KEREDHAAN dari suamiku..itu yg paling penting. Em, aku x nak dy marah aku. Maksud aku, bukanlah x leh marah aku. Tegur+ckp leklok ngn aku..huhu.sbb aku nie sensitif sgt kalu org marah aku..

“kalaulah sesebuah rumah tangga dibina dari asasnya maksiat, rumah tangga itu xkan bahagia”..itu baru balasan dari Allah kat dunia..akhirat..trux ag..wawawa..takut~aku t’baca dlm majalah..

Andai aku menjadi seorang ISTERI
Paling penting dan perkara first yg aku nk buat ialah aku nak jaga hati husband aku+jaga makan minum+pakaian dy n ….paling penting. Tolonglh jgn madukan aku..aku x nk bermadu..

Andai aku menjadi seorang IBU
Aku kalau boleh nk ank sulung aku boy..hehehe.aku suka baby boy. Aku nak didik anak-anak aku leklok. Aku x nak dyrang jadi mcm aku. Perangai ntah pe2. jgnlh ikut jejak langkah aku.wawawa

Kalaulah aku tahu apa akan jadi pada esok hari..
Sudah tentu aku akan sediakan payung sebelum hujan..huhu.x nak jadi mcm sekarang, bila benda dah jadi baru nk menyesal..x ada gunanya..sOb3. nasi da jd bubur..kalau sedap x pe gak..bleh makan..nie bubur x sedap..:(

Kalaulah masa boleh diputarkan kembali. Apa aku nak buat?
Aku nak balik zaman aku kecik2 dlu. Bez sgt.x yah fikirkan pe2 masalah. Rilex je..aku x nk masalah sekarang ada dlm kepala aku. Aku nk buang jauh-jauh..help me!!!. bila umur da meningkat nie. Makin byk benda yg x aku duga jadi. Nak o x. aku kena face gak sbb ianya jadi pada diri aku..penat..wawawawa

:~aku still igt pesanan cikgu2 aku time kt smspp dlu “di sinilah kami berikan didikan agama yg kuat sbb bila kamu sume dh keluar dari skul dan mmasuki alam universiti, kehidupan kat sana bebas dan x ada org nk tegur kamu mcm yg kami buat sekarang nie..sumenya depends kat diri masing2”..btullh kata cikgu aku 2..sekarang nie dah t’bukti..uhuw…kalau iman kuat.xkan t’pesong tp kalu sebaliknya??..nthlh…berat betul dugaan kat alam universiti nie..:P

9 cOmment{s}:

Anonymous said...

awat aku tgk ko cam cdey semacam je??pe kez??

Anonymous said...

woit minah..kuat tul ko berangan..hahaha

Anonymous said...

aku pn nk berangan gak lah cik nor..bez gak..hua3

sakuraba said...

aku nak jadik jahat.bley??

cnOor said...

to anonymous:
~aku cdey ke?besa je lh wei..cdey sket2 je..

~pe slhnya berangan..tri r wei..bez..hahaha

~berangan je lh..dpt release tensen..hua3

to sakuraba:
woit..jgnlh jadi jht.x elok..hehe..berangan jadi jht 2 bley r.:)
so.berangan je..:P

mount_dweller said...

halu ciknor...hehe...bru nampak ko kt alam blog neh...ak da link hok mu nye...papehal...chayok2...daa

cnOor said...

to mount_dweller:
aku bru nk merangkak nie..hahaha..ok..thnx..

نىك محمد حافظول said...

moga dirimu benar benar menjdi wanita solehah...

baik budi pekerti sopan santun gayanya, InsyaALlah

cnOor said...

thnx a lot..i hope so..amin..

Post a Comment

thanks ◕‿◕✿

Related Posts with Thumbnails