SPECIAL PRICE & SPECIAL DISCOUNT?? HARGA TERMURAH?? Contact Me Now!!!

September 2016 SHAKLEE Promotion: Buy 7 at 6 or 2 Get 5% OFF: ESP & Vit C Buy 4 AT 3: Vita-Lea For Children
For all order inquiries, please contact 0142149010. I'll respond to you shortly and appreciates your patience and support. Tq!

July 9, 2011

♣ Have Fun with Adob= Photoshop ^^

Nak senyum dulu sbb epie dapat join+belajar cane nk gunekan Adobe Photoshop sbb before nie ak mmg x reti nk gune sgt cane nk m'edit picx+etc. yang tahu gune just yg basic-basic je.setakat nk brightness+contrast+crop bley lah buat sket2 tapi nk crop+paste picx ke picx lain cam kite berada di tempat 2 mmg ak x reti. but, today ak da bley buat.excited sgt!! even still lagi x cantik+nampak cam x betul. at least, dpt belajar something new..Awesome!!

kat bawah nie 2 contoh picx yang sempat ak belajar dlm class arini dgn Abg Syam ex-MPP UiTM 2008
(if x mistaken?he..).ak pilih Lisa Surihani as a model..haha.cari yg FAMOUS^^

yang nie 1st exercise yg kene buat :]

1st kene pilih picx lu+crop+paste.sesape yang dah taw mesti bez kn?ak yg baru nk belajar nie mmg t'kontang-kanting gak td nk tkn cntrl+v+c+etc :P
 
nie picx asal yg belum d'edit dan d'tambah picx :]
 bley tgkkn byk benda same bley ditambah pada tmpt yg same??
(picx ank panah 2 benda baru yg d'tambah)

akhirnya..DONE!! klu x tgk betul2.mesti x dpt nk bezakan sebenarnya picx Lisa hanyalah d'tambah utk menyerikan bedroom 2..sweet !!

now 2nd picx plak :]

sumenye same je dgn picx kat atas.sbb baru belajar still lagi nampak picx nie sbnrnye lain2 kn?hehe.tp x pe.bdk baru belajar :]



thanx En.Faizul sbb kasi ak join class nie.bley isi mase lapang+weekend yg m'bosankan d'KBS, Puchong ^^
post signature

11 cOmment{s}:

SWEETSYAZA said...

bestnyaa..teringin jugak nk blaja cmtuhhh

cnOor said...

@SWEETSYAZA
JOM syaza!! bez sbb dpt belajar something new even basic je.at least dpt ++++ knowledge+experience :]

Anonymous said...

wahhh..tayah g london pun ley wat gmbr cam2...cayalah akak!!! ~si bunga-bunga~

cnOor said...

@Anonymous
HAHA.yup.bley je nk buat p jln kat ne2.bez kn?? men edit je dh bley bt kte real je kt tmpt 2.auuwww!!

*si bunge2 bucuk ye?bluekk!!

HANIS NADIAH MAHADI said...

bole aja hanis plk !! hehee..

cnOor said...

@HANIS NADIAH MAHADI
bley.t hanis kene kasi upah kt akak.he :]

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wah, dh pro dh tu..
ekekek, guna cs brape ek?
ahkak stil godek2 cs3 lagi, tu pn masih merangkak lagi.. huhuhuuh.. ;p

Tiera said...

akk nak buat jgkkk.....huhu best2...

cnOor said...

@♥Leily|Ummi Alya Husna♥
saya gune cs3 akak.buat 2 sbb join class adobe photoshop.mmg 1st time blaja.rumit gak nk buat.tp lame2 ok sket.tp bab nk pdnkan colour+crop still kene byk blaja g.he..

cnOor said...

@Tierabley je.t akak ajarkan erk?kite buat picx kite p travel kat paris or p disneyland ke?hik3

tp akak x de installer adobe photoshop.yg kat atas 2 akak bt kat class je.huk3

Terbelog said...

eh..awek sy ada sini

Post a Comment

thanks ◕‿◕✿

Related Posts with Thumbnails