SPECIAL PRICE & SPECIAL DISCOUNT?? HARGA TERMURAH?? Contact Me Now!!!

September 2016 SHAKLEE Promotion: Buy 7 at 6 or 2 Get 5% OFF: ESP & Vit C Buy 4 AT 3: Vita-Lea For Children
For all order inquiries, please contact 0142149010. I'll respond to you shortly and appreciates your patience and support. Tq!

April 16, 2015

Khasiat Green Tea

Assalamualaikum

hai semua! dah dengar banyak orang bercakap pasal green tea.. tetiba rase nak try plak ye lah sebab memang minat teh orangnya..haha! sekarang baru tahu banyak khasiat rupanya green tea nie. so memang nak try di samping Shakleeku tersayang. auww!! he! Jom tengok khasiat green tea nie.


Green Tea Kebaikan dan keburukan. Green tea, ramai yang pasti mengetahui kebaikan Green tea ini. Antara kebaikan yang famous dari Green tea ialah process pembuangan toxin didalam badan yang membantu untuk mengurangkan berat badan. Banyak kajian yang telah dilakukan buat teh hijau ini, memang terbukti ia membantu mereka yang mahu hidup lebih sihat. No wonder kenapa ramai rakyat Jepun yang sangat gemar minum teh hijau ini, its became their basic daily drinks. Tu sebab ramai rakyat Jepun yang hidup sehingga 100 tahun, rahsia mereka adalah asas minuman mereka adalah Green tea.
Ini adalah antara kebaikan Green Tea
1.     Membakar kalori dengan cepat
2.     Merendahkan kadar kolestrol yang bagus untuk penyakit jantung
3.     Mencantikkan dan menjaga kulit
4.     Dapat menghidarkan kita dari penyakit kanser kerana antioxidant nya
5.     Elok untuk penyakit diabetes kerana ia membantu mengawal gula dalam darah

Cara pengambilan
– Pastikan uncang tersebut diletakkan didalam air yang panas dan biarkan sehingga 3 atau 5 minit sehinggalah ia menjadi pekat. Kemudian sekiranya anda lebih gemar ia menjadi sejuk, boleh meletakkan air selepas 3 atau 5 minit tersebut.
Tips buat mereka yang ingin kurus dengan Green tea
-Pastikan menjaga permakanan, tidak semestinya bila dah minum Green tea ni kita boleh makan lebih.
– Seelok-eloknya makan kurang dari 2000 kalori sehari untuk diet bersama Green tea
– Kalau at the 1st place tak sedap, minum sahaja sebagai ubat, keep in mind that you want to get healthy, dan lama-lama anda akan selesa minum dan gemar minum. Jangan berhenti sekerat jalan, make it as your basic drinks for daily.
– Kalau mahu, minum Green tea ini selepas bangun tidur dan sebelum tidur kerana process pembakaran kalori lebih senang terjadi ketika badan kita sedang tidur. Dan untuk pengetahuan anda, ketika dalam tidur pun kalori banyak dibakar oleh badan. Tapi harus tidur dengan cukup.
– Peringatan, Green tea ini tidak boleh diambil lebih dari 2 atau 3 cawan sehari kerana Green tea mempunyai kafein yang tersendiri.
Jenama
Boh, Lipton dan banyak lagi sebenarnya tapi terpulang anda suka yang mane ye?? jom!

info credit: http://siputhijau.com/
___________________________________________________________________________________________________

if ada sesiapa nak try menggunakan SHAKLEE sangat-sangat dialukan. harga jualan? harga retail atau harga ahli yang diberikan kepada customer? anda hubungi saya untuk mengetahui lebih lanjut. cepat-cepat. anda lambat anda rugi.he! so? apa tunggu lagi? jom berSHAKLEE bersama-sama saya CNOOR :))  

kenapa special membeli dengan saya?Let's see:

Jika anda memilih untuk tidak menggunakan pos, Anda boleh terus walk in/pergi secara terus ke mana-mana branch SHAKLEE d'seluruh Malaysia. berikan SID saya iaitu SID - 1034690 (CIK NOR ASLIZAN) untuk setiap pembelian barangan SHAKLEE anda. Anda akan mendapat barangan dengan harga yang berpatutan. senang kan? dah jimat RM10 untuk pos dan dapat keistimewaan mendapat barangan dengan harga tersebut. yesss!! (untuk first time mahu mencuba sangat-sangat berbaloi sebab anda dapat jimat!)

*ingin mengetahui Shaklee Branch berdekatan anda? klik sini

selepas itu bolehlah HUBUNGI saya d'FB/blog/sms/whatsapp untuk mendapatkan free timetable, guidelines dan consultation :))

sekian, terima kasih..

anda mempunyai masalah? SHAKLEE dapat membantu anda. apa tunggu lagi? jom!!
SHAKLEE ID - 1034690
CALL/SMS/WHATSAPP - 0142149010 
 EMAIL - asliezan0501@gmail.com
FB: https://www.facebook.com/asliezan (boleh PM untuk sebarang pertanyaan)

atau?sila like page FB: BEAUTY & HEALTH untuk sebarang info/order :))
post signature

0 cOmment{s}:

Post a Comment

thanks ◕‿◕✿

Related Posts with Thumbnails