SPECIAL PRICE & SPECIAL DISCOUNT?? HARGA TERMURAH?? Contact Me Now!!!

September 2016 SHAKLEE Promotion: Buy 7 at 6 or 2 Get 5% OFF: ESP & Vit C Buy 4 AT 3: Vita-Lea For Children
For all order inquiries, please contact 0142149010. I'll respond to you shortly and appreciates your patience and support. Tq!

March 31, 2015

Tips Sihat & Cantik: Air Detox

Assalamualaikum

selamat pagi semua readers. harini nak share tips cantik sihat dari 2 blog yang saya jumpa. best sebab simple tips pasal air detox yang semakin famous sekarang. dah ramai yang try dan menjadi. saya belum try lagi lepas nie bolehlah nak try. ehe! jom lah kita explore serba sedikit dan bolehlah try.


Apakah air detox atau infused water

Infused water ni ialah campuran air putih dengan buah-buahan dan dinikmati setelah dibiarkan selama 4 hingga 5 jam.  infused water ni boleh buat malam sebelum tidur. Potong buah yang ada dalam peti ais dan campurkan dalam botol air dan biarkan semalaman. Pagi esok bangun dan minum infused water ni. Walaupun kadang-kadang masam,tapi demi  kesihatan dan bertindak sebagai air detox ku telan saje.

Kebaikan infused water
Infused water ini bagus sangat untuk kesihatan tubuh badan kita sebab khasiat dari buah-buahan yang kita campurkan ni ada dalam air tersebut. Selain tu :
  • Membantu untuk mereka yang sedang berdiet untuk kurangkan berat badan . Kena la buat selalu untuk nampak hasilnya.
  • Membantu untuk minum air masak. Tau kan badan kita perlukan air yang banyak dan kalau berat 25kg sama dengan 1 liter air. Maksudnya kalau berat 50kg, badan kita perlukan 2 liter air sehari. Dari minum air yang bergula hari-hari, lama-lama nanti ada pula kencing manis. Bahaya ok..
  • Membantu untuk menambahkan metabolism badan.
  • Membantu kulit lebih cantik, muda dan tidak mudah berminyak.

Resipi dan kegunaan air detox infused water

Hasil buah-buahan yang kita campurkan ini mempunyai fungsi dan khasiat yang ada dari buah itu sendiri. Banyak lagi resipi air detox atau infused water yang kita boleh gunakan dan apa yang penting kita menjaga kesihatan kita sendiri untuk memudahkan kita melakukan kerja. 


Cara Untuk Buat Air Detox Untuk Keperluan Berbeza  

untuk artikel ini nak kongsikan cara buat Air Detox untuk keperluan yang berbeza. Jom tengok  beberapa jenis buah dan herba yang ada khasiatnya yang tersendiri bila dibuat Air Detox

1) Lemon – membantu proses pencernaan dan menyegarkan nafas
2) Oren – membantu peredaran darah
3) Halia – imun booster
4) Rasberi – mempunyai ciri-ciri anti radang
5) Timun – membantu penghidratan dan penyingkiran toksin
6) Anggur – melawan kanser
7) Epal – mengekalkan kesihatan tulang dan tisu
8) Kulit Kayu Manis – penggalak metabolisme
9) Strawberi – anti oksidan
10) Limau – anti penuaan
11) Nenas – membantu melegakan sakit sendi
12) Pudina -menyokong sistem penghadaman


Cara Buat Air Detox

1) Potong buah-buahan mengikut citarasa sendiri.
2) Masukkan potongan buah-buahan ke dalam jar, kemudian tambahkan ais diatasnya.
3) Tambahkan air hingga penuh satu liter dan tutup jar tersebut.
4) Biarkan semalaman dalam peti ais.
Senang kan. Lagipun ia boleh diminum pada bila-bila masa. Ok sekarang ni dah tahu nak buat air detox jadi kenalah tahu campuran buah-buahan apa yang sesuai untuk keperluan yang berbeza. Betul tak?

Membuat Air Detox Untuk Keperluan Yang Berbeza

1) Untuk Pembakaran Lemak, Pencernaan dan Sakit Kepala – campurkan teh hijau, limau nipis dan daun pudina.
2) Untuk Menstabilkan Gula Dalam Darah dan Penghadaman – campurkan timun, strawberi dan kiwi
3) Untuk Penghidratan, Pencernaan dan Kawal Selera Makan – campurkan timun, lemon dan limau nipis.
4) Untuk Pertahanan Imun, Pencernaan dan Pedih Ulu Hati – campurkan limau nipis, limau dan lemon
5) Untuk Kempiskan Perut – campurkan timun, daun pudina, lemon dan halia

Dah tahu resipi air detox, bolehlah korang cuba buat air detox homemade. Selain mudah dibuat, air detox juga sangat berkhasiat. 


SELAMAT MENCUBA!

Info credit:
http://www.puterikasih.com/

___________________________________________________________________________________________________

if ada sesiapa nak try menggunakan SHAKLEE sangat-sangat dialukan. harga jualan? harga retail atau harga ahli yang diberikan kepada customer? anda hubungi saya untuk mengetahui lebih lanjut. cepat-cepat. anda lambat anda rugi.he! so? apa tunggu lagi? jom berSHAKLEE bersama-sama saya CNOOR :))  

kenapa special membeli dengan saya?Let's see:

Jika anda memilih untuk tidak menggunakan pos, Anda boleh terus walk in/pergi secara terus ke mana-mana branch SHAKLEE d'seluruh Malaysia. berikan SID saya iaitu SID - 1034690 (CIK NOR ASLIZAN) untuk setiap pembelian barangan SHAKLEE anda. Anda akan mendapat barangan dengan harga yang berpatutan. senang kan? dah jimat RM10 untuk pos dan dapat keistimewaan mendapat barangan dengan harga tersebut. yesss!! (untuk first time mahu mencuba sangat-sangat berbaloi sebab anda dapat jimat!)

*ingin mengetahui Shaklee Branch berdekatan anda? klik sini

selepas itu bolehlah HUBUNGI saya d'FB/blog/sms/whatsapp untuk mendapatkan free timetable, guidelines dan consultation :))

sekian, terima kasih..

anda mempunyai masalah? SHAKLEE dapat membantu anda. apa tunggu lagi? jom!!
SHAKLEE ID - 1034690
CALL/SMS/WHATSAPP - 0142149010 
 EMAIL - asliezan0501@gmail.com
FB: https://www.facebook.com/asliezan (boleh PM untuk sebarang pertanyaan)

atau?sila like page FB: BEAUTY & HEALTH untuk sebarang info/order :))
post signature



0 cOmment{s}:

Post a Comment

thanks ◕‿◕✿

Related Posts with Thumbnails