SPECIAL PRICE & SPECIAL DISCOUNT?? HARGA TERMURAH?? Contact Me Now!!!

September 2016 SHAKLEE Promotion: Buy 7 at 6 or 2 Get 5% OFF: ESP & Vit C Buy 4 AT 3: Vita-Lea For Children
For all order inquiries, please contact 0142149010. I'll respond to you shortly and appreciates your patience and support. Tq!

October 1, 2011

♣ GEREJA t'besar akan d'bina d'Bukit Jalil?? is it true???

Astagfirullahalazim..

terkejut sgt bila terbace pasal gereja (sini) yang dikatakan akan menjadi gereja terbesar di Asia yang akan d'beri nama CCC atau Calvary Convention Centre yang dijangka akan siap d'bina bersebelahan Bukit Jalil Golf & Country Club berhadapan Anjung Hijau Kondominium. kos untuk membina gereja tersebut ialah RM100 juta tidak termasuk kos tanah RM35 juta. gereja 6 tingkat dan tercanggih di dunia ini dalam proses untuk menyiapkannya sekarang. gereja ini dikatakan mampu d'isi dengan kapasiti 5000 orang pada satu-satu masa. kalau betul lah apa yang ak baca nie.hanya mampu mengucap panjang. MasyaAllah.. apa nak jadi jika perkara ini betul???

siapa yang perlu d'persalahkan atau tindakan membina gereja sebesar ini perlu?? adakah akan ramai anak-anak remaja melayu yang mudah terpengaruh akan murtad nanti?? semoga Allah memberikan petunjuk yang terbaik dan jauhkanlah daripada benda yang tidak sepatutnya berlaku.... 


bentuk CCC bila siap nanti

lokasi CCC

hampir 70% siap

mempunyai unsur-unsur freemason

The Mission Statement of the Calvary Convention Centre is:

* To be an inspiration and to benefit all in Malaysia and beyond
* To be a dynamic and positive influence in our society
* To care and to share with those who are without hope
* To equip and train those who desire to serve and help others
* To declare God’s love and His faithfulness to mankind

post signature

9 cOmment{s}:

Terbang Bersamaku said...

biar betul nie...? hurm..sanagt terkilan kalau ianya benar-benar terjadi..greja tercangih di negara ISlam...?

deqlis said...

mmg tak suka pun..sebab deqlis duk area sini...menci2x....mmg dah perasan masa awal2x proses pacak pagar nk buat tempat nie...deqlis perasan di signboard ke banner dekat pagar dia ada lambang salib....mmg dah dengar desas desus diorang nk bina gereja...sabor jerkk laa....masjid tak nak pulak bina kat bukit jalil nie.... dah laa kat bukit jalil nie takde masjid lagi...ada ke patut???

cnOor said...

@Terbang Bersamaku
mmg t'kejut sgt. mitak2 x betul.tp, so far nampak mcm btl je.huhu

dunia akhir zmn mcmnie lh..so sad :[

cnOor said...

@deqlis
siyes? cnoor pnh lalu gak area sane tp x prasan plak.igtkan just nk bt apartmen or bgnn lain.huhu. taw x pe.mmg x ptt sgt2.dah lah dgr desas-desus gereja yg plg besar d'asia.ish3. time taw td mmg t'kejut sgt2.hopefully x btl lh dyrg bt gereja.tp klu btl.mmg x ptt.huhu

Dawia.Honeyputri said...

Nauzubillah... mintak simpang la kak :(

Cik tikah said...

teruk betul lah.. sedih dgn keadaan negara malaysia skrg :(

cnOor said...

@Dawia.Honeyputri
akak pun t'kejut sis.mitak2 sgt x btl+if btl 1x pun.mitak d'jauhkan ank-ank muda remaja melayu t'pengaruh.huhu

cnOor said...

@Cik tikah
taw x pe.mitak2 d'jauhkan drpd bende x elok^^

Mirza Huda said...

ape la nak jadi ngan dunie ni??

Post a Comment

thanks ◕‿◕✿

Related Posts with Thumbnails