SPECIAL PRICE & SPECIAL DISCOUNT?? HARGA TERMURAH?? Contact Me Now!!!

September 2016 SHAKLEE Promotion: Buy 7 at 6 or 2 Get 5% OFF: ESP & Vit C Buy 4 AT 3: Vita-Lea For Children
For all order inquiries, please contact 0142149010. I'll respond to you shortly and appreciates your patience and support. Tq!

July 17, 2009

.:Egocentrism:.

Sape taw da right meaning of the “egocentrism”??? act, ak pn x taw time mdm (Prof. Madya Koh Soo Ling) suh bagi maksud dat particular words time claz BEL ak last 2 days..wawawa. n then mdm ngn baik atiny gtaw ktrg “egocentrism” is thinking only about yourself. In the other words ak expressed kan sebagai “selfish”.ak tetiba je teringat yang ak nie pun selalu menjadi mangsa org yang macam nie. Sape??biarlah rahsia. adatlah dalam hidup nie kan? Ak bkn pe. Ak t’fikir kenapelah dalam dunia nie selalu je ade org yang selfish. Kalau selfish x menyusahkan orang x pe lah. Bagi ak benda 2 normal.

Tp, yang menjadi persoalan bagi ak kenape selfish kalau life kite memang memerlukan orang lain utk kita bergantung.ye x?sepatutya kite x boleh nak selfish selagi kita x mampu nak berdiri di atas kaki sendiri. Kalau rasa diri dah boleh berdiri sendiri x pe lah. Go on ngn selfish 2. Kdg-kdg kite x sedar sebenarnya diri kite selfish. sebab tu lah kite teruskan dgn perangai kite yang sedia ada. Btw, ak b’pesan kepada diri ak sendiri supaya selalu pentingkan perasaan orang lain first b4 kite fikirkan diri sendiri coz bila fikir camtu kite akan lebih tahu perasaan org yang mengalami dan yang berada d’sekeliling kite. Lagi satu, jgnlah susah utk mengungkapkan “thanx” n “sorie” in da situations dat we think we should do dat.ok??x rugi 1 sen pun. Maybe org yang nak marah pun akan cool down balik kalau kite eklas.



dun b selfish!!!

->jangan gunakan orang semata-mata utk kepentingan diri sendiri dan sentiasa berpura-pura.

->so, same-samelah kite berubah kerana dalam dunia nie kite mmg perlu bergantung antara satu sama lain.


6 cOmment{s}:

{Suria Muhammad} said...

*coughs!coughs!*

cnOor said...

to coOkie?
awat weh?.haha:)

Anonymous said...

why 'egocentrism'??

cnOor said...

nthler..:)

.MiN. said...

me too..sumtimes we need to have some of it. ayte??

cnOor said...

to min:
em.maybe???

Post a Comment

thanks ◕‿◕✿

Related Posts with Thumbnails